Derfor er frihed under ansvar vigtigt på en professionel arbejdsplads

Derfor er frihed under ansvar vigtigt på en professionel arbejdsplads


Der er flere virksomheder, der er begyndt at beskæftige sig med frihed under ansvar blandt deres ansatte. Der skal ikke lægges skjul på, at det er noget, som mange har succes med. Hvis du giver dine ansatte en større frihed, når de er på arbejde, mens der på samme tid også gives større ansvar, så vil du kunne opleve, at de begynder at arbejde mere effektiv. Det skyldes, at de dermed har mulighed for at strukturere deres dag, som de ønsker, at den skal struktureres.

Hvis det er noget, du selv overvejer, om du skal implementere i din virksomhed, så er det vigtigt, at du sørger for at gøre det på korrekt vis. Du kan ikke blot fortælle dine ansatte fra den ene dag til den anden, at de nu har en større frihed til selv at bestemme over deres arbejdsdag, men at de også har fået et større ansvar som følge af dette. Det er noget, der skal implementeres på mere glidende vis, så de ansatte vænner sig til, hvis du vil have succes med det.

Hvad betyder det, at give mine ansatte mere frihed?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at frihed på din arbejdsplads kan betyde mange ting. Det er også noget, der betyder forskellige ting for hver enkelt person. Derfor handler det også om, at sammensætte et koncept, der kommer til at ramme bredest muligt. Der er nemlig mange ting, der vil give dine ansatte en følelse af, at de har større frihed til selv at bestemme over deres arbejdsdag. Du kan finde en række forskellige eksempler på netop dette lige nedenfor.

Fleksible mødetider

Først og fremmest, så er det en rigtig god idé, at du vælger at implementere fleksible mødetider. Det er noget, som rigtig mange går meget op i. Det skyldes, at folk ganske enkelt ikke er ens på dette punkt. Der er mange, der er klar til at tage fat fra morgenstunden af, men der er bestemt også mange andre, som ikke er morgenmennesker og som derfor også fungerer bedst, hvis de kan få lov til at arbejde fra f.eks. kl. 10 til kl. 18 frem for kl. 8 til kl. 16 eller deslige.

Større frihed ift. pauser

Ydermere, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det også er en rigtig god idé, at du sørger for at give dine ansatte en større grad af frihed i forhold til valget af deres pauser. Der er rigtig mange danske firmaer, der har faste tider til pauser. Hvis man ikke har en arbejdsrytme, der passer ind med dette, så kan det være med til at ødelægge ens effektivitet. Derfor er det også vigtigt, at du overlader dette ansvar til dine ansatte og give dem frihed til at vælge selv.

I denne forbindelse skal det desuden også påpeges, at du selvfølgelig ikke skal være herre over, hvad dine ansatte laver i deres pauser. Hvis de blot har lyst til at nyde en kop kaffe og en bid mad, så er det op til dem selv. Det kan også være, at de bedst kommer lidt væk fra arbejdet og bedst kan holde pause, hvis de får lov til at spille på en række af de mange casinospil, du kan finde hos diverse aktører som f.eks. Vera & John, hvor de kan oprette sig med en god Vera & John bonuskode.

Giv mulighed for at arbejde hjemmefra

Det er ikke altid, at man har lyst til at skulle trodse vind og vejr, for at komme på arbejde. Det er sådanne dage, hvor det kunne være rart, at man blot kunne tænde for sin PC og arbejde hjemmefra. Hvis det reelt set er noget, der er muligt inden for dit erhverv og din virksomhed, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det bestemt er noget, du bør give dine ansatte lov til. Der er mange virksomheder, der har stor succes med at lade ansatte arbejde hjemmefra.

Det skal påpeges, at det betyder større ansvar

Hvis det er noget, du har planer om, at skulle implementere i din virksomhed, så skal det – som sagt – foregå som en glidende proces. Du skal ikke blot sende en besked ud på jeres intranet eller sende en fælles mail rundt. Det er noget, som skal tages med ro. Du skal fortælle dine ansatte (eventuelt til ét eller flere møder), at der bliver sat mere fokus på frihed og at det bliver gjort muligt for de ansatte at bestemme over deres arbejdsdag i en højere grad end i dag.

I samme ombæring er det dog også uhyre vigtigt, at det bliver gjort klart, at det ikke er noget, der kommer uden et øget ansvar. Der er stadig arbejde der skal laves, deadlines der skal overholdes osv. Hvis de ikke sørger for, at deres arbejder bliver lavet til tiden, og det bliver lavet ordentligt, så skal det selvfølgelig tages op til genovervejelse, hvorvidt den eller de respektive ansatte skal have en lige så høj grad af frihed, som de andre ansatte i virksomheden.

Som udgangspunkt, så er det dog ikke noget, du skal være bange for. Dine ansatte vil elske at få større frihed til selv at bestemme over deres arbejdsdag. Det betyder også, at det ikke er noget, de har planer om at smide væk. Derfor kan du være sikker på, at deres fokus  vil være på at strukturere en arbejdsdag, der både er behagelig for dem, men som samtidig også kan sikre en høj grad af effektivitet.

Skriv en kommentar