Hold den perfekte julefrokost for gutterne

Hold den perfekte julefrokost for gutterne


Juletiden er her næsten, så hvis du spekulerer på, hvordan man er vært for den ultimative julefrokost, så læs med her.

Vær en glad vært

Først og fremmest behøver en vellykket middagsfest en afslappet vært. Planlæg alt så du har tid til at være samme med gæsterne og bare kan slappe af og nyde det.

Vær ikke bange for at spørge venner om ideer. Hvis du nyder selv, vil dine gæster også gør det.

Frem for at stå med det hele alene kan du også arrangerer at I holder julefrokost ude i byen. Der er masse af eventbureauer, som arrangerer skønne julefrokoster i hovedstaden og flere andre steder i landet.

Forbered dig i god tid

Der er mange ting du kan lave på forhånd og fryse indtil den store dag. Leverpostej, frikadeller mm.- bare tag dem ud en dag eller to før.

Køb nok

Sørg for, at du har masser af mad, uden at overdrive det. De fleste vil gerne blive mætte, men vi vil heller ikke have at noget går spilde. Sørg for ekstra frikadeller, sild eller andet som kan holde sig i lang tid efter frokosten eller genfryses.

Køkkenudstyr

Hvis du ikke har nok sølvtøj til alle dine gæster, skal du ikke bekymre dig. Lav en stil ud af sammenblanding og tilpas det med, hvad du har – du kan binde stilen sammen med farvede servietter og/eller lys.

Hold det simple

Du gider ikke stå og svede i køkkenet hele dagen. Sørg for enkelte lune retter som passer sig selv i ovnen. Når det er sat ind bør der kun være lidt ”åbne-glas-og-skær-brød”-opgaver tilbage. Koordinering er nøglen; planlægge alt på forhånd.

Underholdning

Husk at have det sjovt – det er jul! Planlæg et spil eller konkurrencer under eller efter middagen.

Uddelegér

Del ud opgaver mellem gæsterne, så tingene glider lidt lettere. Én person kunne f.eks. være ansvarlig for at dække bordet, mens en anden tager sig af drikkevarer – så du kan fokusere på madlavning. Vær taknemmelig for alles indsats – opmuntring og ros hjælper meget.

Skriv en kommentar