Sådan vedligeholder du dit skæg

Sådan vedligeholder du dit skæg


For at et skæg forbliver flot, skal det passes og plejes. Du skal bruge det rette udstyr og gode produkter for at holde dit skæg flot og sundt. Et rodet og uplejet skæg kan lynhurtigt få dig til at se usoigneret ud, og derfor kan det betale sig at lægge lidt arbejde i skægget, så du kan fastholde et flot og sofistikeret look. Heldigvis kræver det ikke ret meget, og du får her tre gode råd til, hvordan du bedst vedligeholder dit skæg.

Vælg en flatterende frisure

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken skægfrisure du vælger. Den rette kan nemlig være med til at skabe en ønskværdig silhuet og understrege de ansigtstræk, du synes bedst om. Modsat kan en uhensigtsmæssig frisure give ansigtet en uheldig form. Derfor bør du i høj grad vælge din skægfrisure med afsæt i din ansigtsform og den frisure, dit hår er klippet i, for at få det mest flatterende resultat. Hvis du er i tvivl om, hvad der klæder dig, kan du altid spørge en professionel til råds.

Brug det rette udstyr

Et flot skæg skal trimmes jævnligt – også selvom det er langt. Med en skægtrimmer kan du holde en flot og ensartet form. Det kan du sagtens selv gøre, og du kan finde udvalget af skægtrimmere her. Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, kan du få din frisør eller barber til at gøre det for dig, så du står ekstra skarpt.

Vask og plej skægget

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at pleje skægget og give det fugt. Vask skægget med shampoo og balsam hver gang du vasker dit hår. Når du kommer ud af badet, kan du massere lidt skægolie ind for at give skægget ekstra fugt. Hvis dit skæg er meget langt, kan du bruge voks til at forme det, så formen bliver helt optimal.

Skriv en kommentar